Tips voor Epileren van je wenkbrauwen

Wenkbrauwen epileren is een lastig werkje. Je moet het namelijk op de goede manier doen, veel geduld hebben en ook een hoge pijn grens is ook wel makkelijk als je bezig bent.
Om het allemaal een stuk makkelijker te maken heb ik voor jullie een aantal tips bij elkaar gezet zodat jij straks makkelijk de mooiste wenkbrauwen kan krijgen!

Als je je wenkbrauwen op de goede manier epileert, kunnen je ogen groter lijken en je gezicht een fris en verzorgd uiterlijk geven. En dat resultaat kun je met de onderstaande tips krijgen!


1. Wassen
Was altijd je gezicht voor je gaat epileren. Het is belangrijk dat je huid niet vettig is, anders heb je geen voldoende grip op de wenkbrauw-haren. En zo was je al het vuil eraf, dit is belangrijk anders kan het gaan ontsteken.

2. Ontsmetten
Voordat je gaat beginnen ontsmet dan de pincet waarmee je gaat werken. Dit ook i.v.m ontsteken wat je krijgt door de bacterieen die op een vieze pincet zitten.

3. Blijf onder je wenkbrauw
Het is belangrijk dat je onder je wenkbrauw blijft epileren, zodat je een meer open blik krijgt. Want je wil toch geen hangende ogen?
En voordat je begint is het altijd handig om met een wenkbrauw borsteltje je wenkbrauwen te borstelen zodat je weet wat je moet epileren.

4. Wees voorzichtig
Ga voorzichtig te werk tijdens het epileren en let er op dat je alleen de haren eruit trekt en niet je huid mee neemt. Gebeurt dit wel, dan kan je huid erg rood worden of zelfs gaan bloeden. En zorg er altijd voor dat je de huid strak trekt met je andere hand. Dit zorgt ervoor dat de haartjes er beter uit kunnen worden getrokken en zo doet het ook minder pijn.

5. Niet teveel epileren
Zorg ervoor dat je niet teveel haren weghaalt bij je wenkbrauwen, vooral niet aan het einde. Je loopt hierdoor het risico dat je wenkbrauwen eruit komen te zien als streepjes, die je een boze blik kunnen geven. Gelukkig is dit ook op te lossen door ze met een wenkbrauwpotlood bij te tekenen, maar als je dat even niet bij de hand hebt of je gaat zwemmen.. nee een boze blik wil niemand ;)

6. Voldoende licht
Zorg ervoor dat je in een ruimte bent met voldoende licht, natuurlijk zonlicht is het beste. Op deze manier zul je alle kleine haren zien zitten, die je moet epileren.

6. Bijknippen
Heb je wenkbrauwharen die erg lang zijn, dan kun je deze voor het epileren eerst bijknippen met een schaartje. Dit maakt het epileren namelijk een stuk makkelijker, doordat je de haren beter van elkaar kunt onderscheiden. Maar pas wel op met wat je doet zodat je niet een half bijgeknipte en misvormde wenkbrauw hebt..

7. Verzorgen
Als je klaar bent met epileren moet je je huid ook verzorgen. Je kunt het even afdeppen met wat water en daarna eventueel insmeren met tea tree oil, dat heeft een verzachtende werking. Maar pas op wat je erop smeert wat sommige producten kunnen bijten op je geïrriteerde huid.


Follow Love 4 Nails by Lisa

12 opmerkingen:

 1. Leuk en handig artikel.. Ik epileer zelf mijn wenkbrauwen niet..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Handig, ik epileer ook boven mijn wenkbrauw, Ik vind het wel mooi en vind niet dat je ogen dan gaan hangen. Maar het blijft wel een rotklusje :) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg handig! Dankje voor deze post :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoog tijd om weer eens wat aan mijn wenkbrauwen te doen. Ben meer van het harsen maar dan blijven er toch altijd wat haartjes achter die ik nog met een pincet moet uit trekken.

  Volg je terug via bloglovin :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Handige tips.. :) Ik zou wel opletten met plaatsen van plaatjes. Deze is nu echt onscherp en dat staat toch minder mooi. Verder vind ik je blog er super gezellig uit zien. ;-) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi dear, thanks for stopping by...I will have to translate this page, because the info looks very usable and interesting!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oh mijn wenkbrouwen zijn echt een ramp -_-

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn wenkbrauwen ... wel laten we er niet over beginnen ;)
  Ik volg je al, jij ook? x

  Lise X

  BeantwoordenVerwijderen

 
All Beauty for You © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects