Ook mooi zonder Make-up!Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat de helft van alle vrouwen onzeker als ze geen make-up draagt. Vrouwen zouden zich verstoppen achter hun make-up.
Uit het onderzoek van het  Renfrew Center Foundation is gebleken dat onder 1.292 Amerikaanse vrouwen, 44 procent zich onzeker voelt zonder make-up. 16 procent van de vrouwen vindt een gezicht zonder make-up onaantrekkelijk en 14 procent voelt zichzelf kaal zonder make-up.


Erge verslaving

De onderzoekers vinden deze conclusie maar verontrustend. Ze zeggen dat make-up niet meer is om je mooier te maken, maar een masker om je gevoelens achter te verbergen. De onderzoekers denken dat vrouwen make-up gebruiken om hun zelfbeeld te veranderen. De meeste vrouwen/meisjes beginnen op hun 13e al met het gebruiken van make-up. Dat is nog iets waar de onderzoekers zich erge zorgen over maken. Ze zeggen dat 13 jaar te jong is om met make-up te beginnen.

Ook blij zonder make-up

Gelukkig is de helft van alle vrouwen wel blij met hun gezicht zonder dat ze make-up gebruiken. 32 procent van de vrouwen zegt dat make-up hun een goed gevoel geeft en 44 procent gebruikt cosmetica om rimpels te verbergen of te voorkomen. 48 procent van de vrouwen vindt dat ze er beter uitziet met make-up.
Als jij ook zonder make-up het huis niet uitdurft, of je zou graag willen 'minderen' in het gebruik met je make-up zijn deze onderstaande tips iets voor jou..

Reinigen

Probeer echt consequent elke ochtend en zeker elke avond voor je gaat slapen je gezicht schoon te maken. Als je dit niet doet, wordt je huid sneller oud en grauwer waardoor je minder straalt.

 

Vaseline

Smeer iedere avond voor je naar bed gaat vaseline op je wimpers. Hou dit ongeveer een maand vol en je zal merken dat ze sterker en dikker worden.

Masker

Probeer 1x vast in de week een gezichts maskertje te doen, zo verwen je je huid en geef je 'm een extra boost.

 

Epileren

Door je wenkbrauwen mooi in model te houden, heb je al een hele andere uitstraling dan wanneer je twee wilde wenkbrauwen hebt. Probeer de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen te behouden en epileer niet te veel.

Crème

Dag- en nachtcrème zijn een goede aanvulling op je verzorgings rituelen. Als je vind dat je bleek bent zonder foundation maar je hebt voor de rest een egale huid kun je een dagcreme met een kleurtje kiezen.

Egale huid

Een egale huid heeft vaak helemaal geen make-up nodig om er goed uit te zien. Probeer daarom ’s nachts zeker acht uur te slapen en drink elke dag ongeveer 2 liter water. Door veel water te drinken zie je er beter uit omdat water je vocht-gehalte op pijl houd, ook spoelt het overige afvalstoffen weg.


En misschien wel te belangrijkste tip:
Als je nou echt last hebt van onzuiverheden/puistjes/acne, kijk dan eens naar je leeftijd.. Misschien komt het wel  door je hormonen dan kun je zoveel smeren als je wilt maar het zal niet uitmaken. Het is voor ons gewoon een rottijd die voor de een eerder komt als de ander, die bij de een sneller ophoud als bij de ander, je kunt er erg onzeker van worden. Onthoud dat het altijd vanzelf overgaat, en dat je nooit de enigste bent! Ben trots op wie je bent, als jij gelukkig bent straal je dat uit en wie let er dan nog op je huid? ;)

Heel veel succes!


Follow All Beauty for You

14 opmerkingen:

 1. ik draag de laatste tijd alleen maar mascara en wat poeder terwijl ik vroeger echt heel veel make-up droeg. Echt een overwinning hahaha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik make-up alleen als ik naar een feest gaat of zo en voor de rest gebruik ik niets. En ik schaam me ook niet voor. Ik denk dat vrouwen pas zo beginnen te denken als ze aan make-up beginnen. Gelukkig ben ik niet aan make-up verslaafd hihi.
  Liefs, Mayara Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mm dagelijkse ding... oneffenheden wegwerken, oogschaduw, mascara en lippenbalsem :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik draag best veel make up, maar dan vooral op mijn ogen. In de zomer laat ik het bij wat oogpotlood en mascara. Liefs fije

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik draag gewoon super graag make up.. Durf zonder ook zonder probleem de straat op maar vind een beetje make up gewoon mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb er nooit zo'n zin in dus ik loop vaak zonder make up. Anders een beetje lippenbalsem, camouflage/poeder, mascara en eventueel oogpotlood.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik draag erg graag make-up, maar kan ook wel zonder! Ik voel me wel zekerder met!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ga het liefst met make-up uit de deur, maar heb ook leren accepteren dat mijn huid het niet trok als ik mij meerdere keren op één dag opmaakte. Tegenwoordig ga ik ook naked naar de stad toe! Afbouwen doet wonderen. ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 9. I also prefer the less-is-more natural looking make up.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Thanks for visiting dear! You have a lovely blog! I am already following you! I'd appreciate if you please check out my blog and follow back!! Hope you are having a wonderful day!
  -Jyoti
  Style-Delights Blog

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goed artikel :) Leuk om te lezen. Bedankt voor je reactie! liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 12. She looks gorgeous! Lovely blog - following :)

  Annie
  The Other Side of Gray

  BeantwoordenVerwijderen

 
All Beauty for You © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects