Tips tegen ingegroeide haartjesHeb je weleens last gehad van ingegroeide haren? Dit kan erg pijnlijk zijn en er ook niet zo mooi uitzien. Gelukkig zijn er meerdere manieren om van dit probleem af te komen, dus als het goed is ben je met de volgende tips van je ingegroeide haren verlost.Als je je geschoren hebt, kun je een paar dagen later last krijgen van rode, jeukende bultjes op je huid. Deze zijn het gevolg van ingegroeide haren, wat helaas een veel voorkomend verschijnsel is. Bepaalde producten, zoals deodorants of bodylotions, kunnen het probleem zelfs erger maken. Maar met de onderstaande tips tegen ingroeiende haren ben je er zo van verlost en zijn ze makkelijk te voorkomen.


1. De richting van het scheren
Vermijd tijdens het scheren, meerdere keren over dezelfde plek te gaan met je mesje. Probeer ook om met de richting van de haren mee te gaan en niet ertegenin. Ga je nu met wax aan de gang, dan moet je de strips wel tegen de richting van de haargroei in wegtrekken.

2. Ontsmetten
De producten die je gebruikt om te scheren, moeten alcohol bevatten. Dit heeft namelijk een ontsmettende werking, wat de kans op infecties verkleint.


3. Gebruik een moisturizer
Dode huidcellen stapelen zich op en verstoppen je huidporiën. Dit maakt het moeilijk voor je haren om naar buiten te groeien, met als resultaat ingegroeide haren. Om dit te voorkomen, moet je die dode huidcellen verwijderen door te scrubben en daarna je in te smeren met een bodylotion.

4. Een nieuw mesje gebruiken
Elke keer dat je je scheert, kun je het beste een nieuw mesje gebruiken of deze in ieder geval regelmatig vervangen. Op oude mesjes kunnen namelijk veel bacteriën zitten, die je liever niet op of in je huid wilt hebben.

5.De huid verzachten
Heb je nu wat ingegroeide haren ontdenkt, dan zou je je huid kunnen verzachten door minstens 10 minuten in een bad met warm water te gaan zitten. Om het proces te versnellen, kun je zout aan het water toevoegen. Als je huid dan zachter is geworden, kunnen de ingegroeide haren eenvoudiger verwijderd worden.

6. Geïrriteerde huid
Het is mogelijk dat ingegroeide haren een geïrriteerde huid veroorzaken. Het is dan aan te bevelen om natuurlijke producten te gebruiken, die in ieder geval geen alcohol en parfum bevatten. In het vervolg kun je misschien ook beter een scheerapparaat gebruiken en geen scheermesje meer.

7. De haren eruit trekken
Als je van plan bent om de ingegroeide haren eruit te trekken, doe dit dan met een pincet. Is de haar verwijderd, behandel dat gebied van je huid dan even met een reinigend of desinfecterend middel. En vergeet niet na gebruik altijd de pincet te ontsmetten.Follow Love 4 Nails by Lisa

5 opmerkingen:

 1. Gelukkig heb ik het zelden maar als ik het eens heb, pfff... Loop dan ook altijd te klooien met een pincet om die haar eruit te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goeie tips! Heel af en toe heb ik er eens last van bij mij bikinilijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne tips!

  Wil je elkaar volgen? Laat maar weten ^^

  XX Tali
  http://hersecondskintali.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amazing tips, altijd fijn om te weten. :)

  BeantwoordenVerwijderen

 
All Beauty for You © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects