Fabels over zonnenAls de zon schijnt gaan veel mensen tegelijk naar het strand om lekker te zonnen. Er bestaan veel fabels over zonnen, IR - UV straling. Je kunt er huidkanker, rimpels, huidveroudering of ouderdomsvlekken van krijgen. De meeste fabeltjes zijn overdreven. In dit artikel zie je welke fabeltjes je kunt geloven en welke je kunt skippen.


Als ik een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor gebruik, word ik minder bruin.
Dit is absoluut niet waar. De beschermingsfactor zorgt zoals het woord zelf al zegt: voor de bescherming. Het licht er aan hoeveel pigment je hebt aan hoe snel je bruin word.

Als ik een waterproof product gebruik, hoef ik me na het zwemmen niet opnieuw in te smeren
Dat klopt ook niet, het beschermt alleen tijdens het zwemmen maar niet daarna. Je moet het telkens weer opnieuw aanbrengen voor als je veilig wilt zonnen.

Als ik bruin wil worden moet ik eerst rood worden
Fabel, rood wil zeggen dat je verbrand. Als je eenmaal verbrand ben je al te laat, je huid heeft dan dagen nodig om weer te herstellen dus je kunt het beter voor zijn en meteen smeren.


Met alle kleding ben je beschermd tegen de zon
Dit is niet helemaal waar, het ligt eraan van welk materiaal je kleding is gemaakt. Als het gemaakt is van dik weefsel beschermt het wel degelijk (dit is natuurlijk ook warmer) maar heb je een dun t-shirt aan dan beschermt het natuurlijk niet optimaal. En donkere kleding bied meer bescherming dan witte kleding.

Iedereen moet in de zon gaan liggen voor aanmaak van vitamine D
Dit is ook niet helemaal waar, als je in de zon ligt krijg je wel vitamine D binnen. Een kwartiertje per dag zonlicht is al genoeg, lopen, sporten alles kan!

Als ik bruin ben, moet ik niet gaan scrubben want dan gaat de bruine kleur van mijn huid
Dit is geen feit, maar ook geen fabel. Natuurlijk als je heel intensief gaat scrubben gaat het er wel af. Omdat je de bovenste huid laag (die immer bruin verkleurt bij het zonnen) eraf scrubt. Maar dit zal niet snel gebeuren bij een gewone douche scrub beurtje.
Als ik eenmaal bruin ben hoef ik geen zonnebrandcreme meer te gebruiken
Natuurlijk moet je dit wel doen! Je hebt altijd bescherming nodig, ook ben je bruin!

Ik hoop dat jullie er wat aan hadden! Heb je vragen, stel ze dan hieronder bij de reacties.


Follow All Beauty for You

6 opmerkingen:

 1. Altijd zonnebrandcreme gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt handig! Zelf verbrand ik heel snel, dus ik smeer lekker factor 50, heb sowieso nooit geloofd dat je er minder bruin van werd :). Maar wel echt fijne tips!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt een fijn artikel! Ik dacht altijd dat je door het scrubben inderdaad minder bruin werd. Grappig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sunscreen, suncreen! Great tips! :)

  Amor GLAMOROZA

  BeantwoordenVerwijderen

 
All Beauty for You © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects