Nutricosmetics/ beautypillen. Wat vind jij ervan?

Je hoort steeds meer verhalen over nutricosmetics, ofwel beautypillen. Doen ze wat ze beloven, werken ze net zo goed of zelfs beter dan crèmes? Of kun je toch beter gewoon blijven smeren?

Wat is het?
Nutricosmetics (of nutricosmetica) is de naam die gegeven is aan pillen die de huid verzorgen. Het idee hierachter is dat je door het smeren van crèmes je huid van buiten verzorgd, maar dat je juist van binnenuit een mooiere huid moet krijgen. Dit kun je doen door zogenaamde 'beautypillen' te slikken. Er komen steeds meer pillen op de markt die de structuur van de huid ondersteunen. Ook zie je regelmatig een combinatie van crème en pillen, zodat je tegelijkertijd van binnen en van buiten mooier kan worden.

Werkt het?
Doen deze pillen wat ze beloven? Feit is dat veel beauty-ingrediënten eetbaar zijn en het was dus een logisch gevolg dat ze die in pilvorm zouden gaan produceren. Er zijn veel voedingsstoffen die aantoonbaar positieve effecten hebben op de huid, zoals het beschermen tegen uv-straling of het vertragen van veroudering.

Er valt wat te zeggen voor het verzorgen van je huid van binnenuit. Zo kunnen pillen diepere huidlagen bereiken dan een crème en is de kans op allergische reacties kleiner omdat ze minder lichaamsvreemde hulpstoffen bevatten. Maar er zijn ook nadelen. Allereerst de prijs: beautypillen zijn redelijk duur, terwijl de doses werkzame stoffen in de pillen vaak erg laag is. Ook is het effect minder snel meetbaar, bij crèmes zie je vrijwel meteen dat je huid verzacht, maar bij pillen moet je maar afwachten.

Mijn mening
Ik heb nog nooit nutricosmetics gebruikt. Ik kan dan ook niets zeggen over de werking ervan. Het idee snap ik wel, je huid van binnen- en van buitenuit verzorgen kan eigenlijk niet verkeerd zijn. Als ik de doosjes zie denk ik al snel ‘het zal wel’. Ik ben dan ook niet echt geneigd om ze te gaan proberen. Ik vind het eigenlijk een beetje onzin. Ik hou het liever bij gezond eten, dan weet ik teminste zeker dat er geen rotzooi in mijn lichaam komt. En ik denk ook dat het bij sommige merken gewoon een commercieel gedoe is, want er zijn natuurlijk altijd weer mensen die erin trappen..

Hebben jullie wel eens van deze pillen geslikt? Of houden jullie het bij ‘gewone’ vitaminepillen en crèmes voor je huid?

Follow All Beauty for You

5 opmerkingen:

 1. Ik hou het bij de creme's denk ik :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. If they worked maybe, but I think just hard work and taking care of yourself would be best!! I'm never sure on all of these things they create, what long term damage they may produce. Could be strange! x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja als het niet te duur was en er ook daadwerkelijk effect van te zien was (ook al is het maar een beetje), dan zou ik het wel willen proberen. Maar ik denk dat het altijd vrij duur blijft. Ik slik trouwens ook geen vitamines of zo, dus alleen een crèmepje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vergeet al mijn vitaminepillen te slikken dus in mijn geval zou het echt zonde van het geld zijn vrees ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben er niet echt voor, je weet nooit wat er precies nou in zit. Dus gewoon groente en fruit nommen. xD

  BeantwoordenVerwijderen

 
All Beauty for You © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects