De meeste mensen hebben wel een potje vaseline in hun badkamer staan. Als je aan een vrouw vraagt wat je altijd bij je moet hebben, hoor je het meest.. vaseline. Maar waarom eigenlijk? Lees verder en zie waar je vaseline nog allemaal meer voor kunt gebruiken.
Haarverf verwijderenVaseline is ten eerste een super middeltje om je haarverf mee te verwijderen. Ook als je je haar gaat verven kun je vaseline op je haargrens en een stukje van je voorhoofd smeren -de verf die erlangs is gegaan bijvoorbeeld bij uitschieten- kan vervolgens makkelijk verwijderd worden.


Lange wimpers


Veel vrouwen smeren hun wimpers iedere avond voor het slapen gaan in met een klein beetje vaseline. Het goedje zou je wimpers voeden, verlengen en zachter maken. Daarnaast zouden je wimpers ook voller lijken en minder snel uitvallen.
Wenkbrauwen


Soms staan je wenkbrauwhaartjes alle kanten op. Je kunt je wenkbrauwen weer mooi in model brengen met een beetje vaseline in plaats van dure wenkbrauw gel's te kopen. Kijk wel uit dat je niet te veel aanbrengt! Je wilt geen glimmende wenkbrauwen.
NagelriemenHeb je geen nagel olie in huis? Dan kun je ook vaseline gebruiken voor je nagelriemen. Het is verzachtend voor je huid en helpt deze te herstellen. Het is trouwens ook handig voor het lakken van je nagels. Breng ook wat aan op je nagelriemen en de nagellak zal niet aan je huid gaan hechten als je uitschiet. Kijk er wel voor uit dat er geen vaseline op je nagels komt, dat ziet er niet mooi uit en lakt niet fijn!

Make-up removerMet vaseline kun je uitgelopen oogmake-up heel makkelijk verwijderen. Weer een goede reden om het altijd bij je te hebben!
Schrale plekjesNatuurlijk kun je vaseline ook gebruiken waarvoor het bedoeld is, namelijk schrale plekjes. Het herstelt de huid snel en verzacht de pijn. Vooral in de winter is het ideaal voor schilferige plekjes en schrale, gescheurde en pijnlijke lippen.

Antirimpel crèmeAntirimpel crèmes zorgen ervoor dat je huid elastisch blijft. Hierdoor bestrijd je het verouderingsproces en blijft de huid langer jong uitzien. Vaseline houdt je huid ook gewoon elastisch en schijnt daarom ook goed te werken tegen rimpels rondom je ogen.


Zachte voeten


Veel meiden gebruiken de vette crème ook voor zachte voeten. Wanneer je je voeten eerst helemaal insmeert met vaseline en vervolgens sokken aantrekt, zouden je voeten super zacht worden.