Tips op griep tegen te gaanDe dagen worden korter en de warme zomerdagen veranderen in regenachtige herfstdagen.Het is herfst, allemaal goed en wel maar het is nou eenmaal een feit dat je in de herfst eerder vatbaar bent voor verkoudheden en griepjes. Natuurlijk wil niemand dat.. Daarom ga ik jullie een aantal tips geven waardoor jou lichaam niet eens de kans krijgt om ziek te worden!


Zorg dat je veel vitamines binnen krijgt.

Als je verkoudheid of griep wilt vermijden is het belangrijk dat je genoeg voedingsmiddelen eet waar veel vitamines inzitten. Je lichaam heeft namelijk in deze tijden extra vitamines nodig, dat heeft mede te maken omdat het aantal zon-uren in de herfst en winter veel minder is als in de zomer en lente. De zon zorgt immer voor een groot deel van onze dagelijkse vitamine.Slaap veel.

Slapen is misschien wel het belangrijkste wat je moet doen als je ziek zijn wilt voorkomen. Je lichaam heeft rust nodig om zich te kunnen herstellen en om zich te beschermen tegen bacteriën. Zorg dat je per nacht minimaal 9 uur slaapt. En ga ook een keer heel vroeg naar bed, als je dan niet kunt slapen (omdat je het niet gewend bent) is het niet erg! Als je alleen maar in je bed ligt rust je toch uit. Je zult merken dat je je de volgende dag heel fit voelt.Blijf uit de buurt van zieke mensen.

Het verkoudheids -en griepvirus is heel erg besmettelijk en het verspreid zich al door de lucht als je bijv. langs iemand loopt die net heeft geniest. Daarom is het belangrijk zo veel mogelijk uit de buurt te blijven van zieke mensen. Was je handen veel en blijf uit je gezicht met je handen.

Ook heel belangrijk is je handen regelmatig te wassen. Je hebt altijd bacterien op je handen (door bijv. al een deurklink aan te raken) als je vervolgens met je handen in de buurt van je ogen,neus of mond zit is besmetting natuurlijk zo gebeurt.Gebruik wegwerp zakdoekjes.

Het is hygiënischer dan dat je 1 zakdoek gebruikt. De bacteriën die in die zakdoek zitten vermeerderen zich ook en vervolgens zit je bij je neus..  Ventileer je kamer.

Zorg altijd voor frisse lucht. Een muffe kamer is de ideale omstandigheid voor bacteriën. Zorg ervoor dat bijv. je raam op een kiertje staat. Maar let op dat het niet te koud word of dat je in de tocht staat, je wil geen koud oplopen. Zorg dat je altijd warme kleren draagt

Kou lijden is echt killing, en ondanks het gewoon niet fijn is om het koud te hebben is het ook heel slecht voor je. Je lichaam heeft nu immer 2 dingen om voor te zorgen: zorgen dat je niet ziek wordt en ook nog eens zorgen dat je lichaam warm blijft.


Succes!
Follow All Beauty for You

4 opmerkingen:

 1. ik doe bijna alles, dus die griep blijft lekker weg!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heel erg handige tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik voel me de laatste tijd niet helemaal goed, ik hoop niet dat ik ziek word. thanks voor de tips!

  BeantwoordenVerwijderen

 
All Beauty for You © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects