Tips om op het juiste gewicht te blijven tijdens de feestdagenUit een studie van The New England Journal of Medicine bleek dat de gemiddelde persoon maar een pond zwaarder wordt gedurende de feestmaand in december. Maar het slechte nieuws is dat uit de studie ook bleek dat het extra ''feestgewicht'' er niet meer af ging in het daar op volgend jaar. Elk jaar een pondje aankomen in de decembermaand leidt uiteindelijk tot een forse gewichtstoename.
Maar maak je niet druk! Met de onderstaande tips blijf je op je gewicht letten, maar kun je toch genieten van de feestdagen!

Start met een goed ontbijt

Begin de dag met een gezond en voedzaam ontbijt, vooral eentje die voldoende eiwit bevat. Dit kan helpen voorkomen dat je te veel eet tijdens de feestmaaltijden. Kies bijvoorbeeld voor magere yoghurt of kwark met vers fruit en een lepel noten. Of maak een omelet met veel roerbakgroente. Maar ook een ouderwetse bruine (!) boterham is een goede start van de dag.

Ga niet op een lege maag naar een diner of feest

Neem een uurtje voordat je gaat dineren een lichte snack zoals fruit, rijstwafels, een klein handje noten of een schaaltje magere yoghurt. Dit helpt te voorkomen dat je veel te veel extra eet tijdens een diner.

Pas op met alcohol

Alcohol is dubbel gevaarlijk: het bevat heel veel dikmakende calorieën en het verlaagt je remmingen wat tot gevolg kan hebben dat je veel meer eet dan je van plan was.

Niet teveel eten tussendoor!

Het grazen en snacken tussen de maaltijden door kan vooral met de feestdagen leiden tot een inname van honderden tot duizenden calorieën extra. Probeer daarom zoveel mogelijk regelmaat en structuur in je gewone maaltijden te houden tijdens de feestdagen.

Hou het bij 1 portie

Hou het bij 1 voorafje, 1 hoofdmaaltijd, 1 alcoholisch drankje en 1 dessert. Door je porties binnen de perken te houden kun je toch van alles genieten zonder dat je je te veel overeet.

Durf NEE te zeggen

Familieleden of vrienden kunnen je onder druk zetten om meer te eten dan je lief is of extra hapjes aansmeren terwijl je er eigenlijk geen zin in hebt.  Zeg dat je iets er heerlijk uit vind zien maar dat je vol zit en dat je er hard aan werkt om jezelf niet te overeten.

Blijf bewegen

Je hebt het waarschijnlijk een stuk drukker gedurende de feestdagen maar nu is het meer dan ooit belangrijk om tijd vrij te maken voor bewegen. Ga lekker buiten een rondje joggen, ga fietsen of een rondje lopen met de hond.

Laat het schuldgevoel los

Als je toch iets meer hebt gegeten dan je van plan was, accepteer dan dat je jezelf hebt toegestaan wat extra’s te nemen en ervan te genieten. Maar zorg dat je de dag erna jezelf weer onder controle hebt. Het is veel makkelijker de extra calorieën te verbranden van een uitgebreid diner met alles erop en eraan dan de extra calorieën te verbruiken van meerdere dagen non-stop eten. Wat je de dag ervoor ook hebt gegeten, begin de dag erna met een gezond slank ontbijt en een goede workout om je weer in de goede modus te zetten. 
Bron: Google en Voedingscentrum


Hoe probeer jij om op het goede gewicht te blijven tijdens de feestdagen?
Follow All Beauty for You

3 opmerkingen:

 1. Wat een leuk artikel! Ik eet meer tussendoortjes zoals oliebollen, chocolade en snacks dan echte gerechten haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. handige tips! ik eet gewoon zoveel als ik wel hahaa ;)
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel erg handige tips!

  BeantwoordenVerwijderen

 
All Beauty for You © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects