Tips voor mooi en glanzend haar



  
Iedereen wil glanzend haar, het ziet er gezond, mooi en sexy uit. Maar wat maakt je haar nu glanzend en wat zorgt ervoor dat het er alleen maar vettig uitziet? De volgende 10 tips geven hier antwoordt op.



Waarschijnlijk ken je al een aantal van de onderstaande tips al en zijn ze een vast onderdeel geworden van je beauty rituelen. Maar natuurlijk wil je wel goed voor je haar zijn en als je nog niet tevreden bent of je wist de volgende dingen nog niet, probeer het dan! Je zult merken dat je haar er shinny van word.




  • Zo min mogelijk haarproducten
  • Verschillende haarproducten plakken als het ware aan je haren vast en zijn hierdoor erg moeilijk uit te wassen. En maken je haar erg snel vet. Zodra je haar bedekt is met een dergelijk product, zal het ook niet kunnen glanzen. Gebruik daarom zo min mogelijk haarproducten en was het er zo snel mogelijk uit.


  •  Drink voldoende
    Zodra jij uitgedroogd bent, is je haar dit ook. Zorg daarom dat je voldoende drinkt, het liefst 2 liter water per dag. Dit maakt je haar niet alleen gezonder, maar ook je huid en ook van binnen want het spoelt alle afvalstoffen weg.


  • Citroen sap
    Citroenen bevatten een bepaald ingrediënt dat je haar glanzend en zacht maakt. Het is eenvoudig te gebruiken, je hoeft het citroensap alleen maar over je haar te gieten en 20 minuten te laten inwerken. Dan spoel je je haar uit met warm water en hoef je alleen nog maar het resultaat te bewonderen.

  • Amandelolie
    Als je ’s nacht amandelolie op je haar aanbrengt, voordat je gaat slapen, kan het je haar sterker maken. De volgende dag heeft je haar waarschijnlijk ook meer glans, door de voedende werking van de amandelolie. Vergeet geen oude handdoek op je kussen te leggen en het volgende dag uit te spoelen, je wil geen vet koppie ;)

  • Vitamine E                                                                                                                                 
  • Het eten van voedingsmiddelen met vitamine E zijn zo goed voor je, dat bepaalde shampoos en conditioners het ook bevatten. Voor meer glans op je haar, zijn deze producten dan ook aan te raden.

  • Koud water                                                                                                                                   Als je klaar bent met het wassen van je haar, spoel je haar dan nog even af met koud water.  Dit zorgt ervoor dat de haarschubben zich sluiten, wat voor meer glans zorgt.




  •  Conditioner                                                                                                                                     Als je twee keer per week een conditioner gebruikt, houdt je je haar gezond en gevoed. Pas als je lokken in een goede conditie verkeren, zullen ze er glanzend uitzien.



  • Eet ijzer                                                                                                                                        Het eten van voeding dat veel ijzer bevat, is erg goed voor je haar. IJzer zorgt er namelijk voor dat je haar sterker en gezonder wordt, met uiteindelijk ook een mooie glans.

  • Geen föhn                                                                                                                            Gebruik liever geen föhn om je haar te drogen, want deze droogt je haar ontzettend uit. Met als resultaat een pluizig, dof en futloos kapsel. Wil je je haar nu echt niet gewoon laten opdrogen, gebruik dan een föhn die koude lucht blaast.

  • Niet te vaak wassen                                                                                                                 Ook een grote fout die veel mensen maken, vaak hun haren wassen. Maar wat veel mensen niet weten, daar wordt het nog veel eerder vet van. Omdat je haar eraan went en je hoofdhuid wordt gestimuleert om meer talg aan te maken omdat al die shampoo's heel uitdrogent zijn komt er een soort over productie waardoor het proces dus heel snel gaat. Probeer daarom zo lang mogelijk je haar niet te wassen, dus stel het uit. Probeer het af te bouwen. Van elke dag wassen, naar om de dag, naar 2 keer in de week. En je zult merken dat dit enorm scheelt!

  • Kokos vet
  • Deze potten kun je kopen bij de toko maar ook bij de tuinen zijn ze te krijgen. Dit kun je in he haar smeren voor je het gaat wassen en je wast het eruit met shampoo, dit is echt een super middeltje!  Ik zal hier binnenkort ook nog een artikel over komen, dan kun je alles uitgebreid lezen.
                                                                                                                         


 Ik hoop dat jullie iets aan deze tips hebben, succes!


Follow Love 4 Nails by Lisa

10 opmerkingen:

  1. Goede tips! Ik moet echt minder haarproducten gebruiken, meer water drinken en veel meer haarmaskers gaan gebruiken. xD

    BeantwoordenVerwijderen
  2. beautiful picture.. would love to have that hair!!

    http://danaslookbook.blogspot.com/

    Dana

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik denk dat je er best wel aan toevoegt dat citroen een zuur is die je haar dan wel zacht mag maken maar je haar ook erg kapot kan maken. Citroen kan je ook gebruiken om je haar lichtjes te blonderen. Gewoon citroen op je haar en een half uurtje in de zon zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goede tips weer ;-) Denk wel dat je citroensap alleen kunt gebruiken op blond haar omdat het ook je haren kan oplichten.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een ontzettend fijne tips, dankjewel :)
    liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Fijne tips! Ik was mijn haar helaas wel elke dag (wordt snel vet en mijn pogingen tot om de dag wassen lopen steeds mis). Dat van het citroensap wist ik trouwens helemaal niet? Wel dat het je haar blonder maakt in de zon trouwens, maar dan droogt het juist uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. hellow.kan iemand my helpen.hoe moet je je haren glad/recht maken??met een stijltand ofzo???/ik zit te twijfelen/.kan iemand me helpen aub

    BeantwoordenVerwijderen

 
All Beauty for You © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects