All about your Skin
Lees in dit artikel alles over je huid!


Je huid:


 • is je grootste orgaan met meen gemiddelde oppervlakte van 1, vierkante meter.
 • bestaat uit de onderhuid,lederhuid en opperhuid. In de opperhuid zitten alleen nog dode huidcellen die langzaam  afschilferen.
 • vernieuwt zich maandelijks
 • beschermt tegen infecties
 • helpt je genezen, wond-korstjes vormen een beschermende laag waaronder zich een nieuwe huid vormt.

H2O

Voldoende water drinken hydrateert je lichaam en daardoor ook je huid. Bovendien zorgt het water voor een gemakkelijke afvoer van overtollige afvalstoffen. drink het liefst voordat je dorst hebt: als je eenmaal dorst hebt is je lichaam eigenlijk al een beetje aan het dehydrateren.

Skin Food

vitamine:
 • A en caroteen bevorderen de groei van nieuwe huidcellen en helpen bij een droge huid. Zit onder andere in eieren,margarine, vette vis, wortelen, spinazie, abrikozen en mango's.
 • E zorgt voor een soepele huid en werkt genezend. Zit onder andere in avocado, noten en olijfolie.
 • C houd je huid stevig en zorgt voor een goede afweer van je huid. Zit onder andere in groentesoorten (vooral paprika, broccoli, kool) en fruit.

Huid elastiekjes

Collageen en elastine in je onderhuidse bindweefsel geven je huid stevigheid. Je kunt ze vergelijken met elastiekjes. Als elastiekjes te veel uitrekken, worden ze slap. Collageen en elastine verslappen niet alleen bij het ouder worden, maar ook door de zon. Als je als kind en tiener teveel in de zon ligt, krijg je later waarschijnlijk eerder rimpels. Misschien vind je dat helemaal niet erg, maar dan weet je dat alvast ;)

Poriën

Dit zijn minuscule openingetjes in de huid waardoor zweet en talg (huidvet) naar buiten kunnen Poriën kunnen goed zichtbaar zijn, maar zijn soms zo fijn dat je ze nauwelijks ziet.

Couperose

Dit zijn gesprongen adertjes in je gezicht die ontstaan door zwakke vaatwandjes. Vaak zijn ze erfelijk bepaald. Bescherm je huid goed en pas op met sterk gekruid eten. Als je onder de achttien bent, moet je sowieso uitkijken met alcohol, maar als je aanleg hebt voor couperose al helemaal: alcohol verwijdt je huidvaten en verergert couperose. Vitamine C is belangrijk om je haarvaatjes sterk te houden.Follow All Beauty for You

4 opmerkingen:

 1. Wat een leuk artikel! Ik heb eens gekeken op je blog en je schrijft over leuke dingen!

  Zullen we elkaar volgen?

  XO

  http://newfashionlifestyle.wordpress.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik wist dat allemaal niet, thanks

  BeantwoordenVerwijderen

 
All Beauty for You © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects