Gevaarlijke ingrediënten bij beautyproducten


toxic beauty products <center>Ingrediënten die je beter kan vermijden: De top 11 t/m 20</center>

Beauty merken en verkopers kunnen het mooi vertellen, het zou je rimpels 'opvullen', je buikje weer 'recht trekken'  en je puistjes doen 'verdwijnen'. Maar wat zit er nou echt in? Vaak vertellen ze dat niet en moet je als gevolg zelf maar even de ingrediënten-lijst doornemen, waar je toch maar snel mee stopt omdat je niets begrijpt van de vreemde woorden die daar staan.. Herken je dit? Lees dan verder!
In dit artikel laat ik zien welke ingrediënten je moet vermijden, omdat ze niet goed voor je zijn!


•Diethanolamine (DEA) is een stof die wordt toegevoegd aan shampoo, zeep, haarlak en zonnebrandcrème om de schuimvorming te verbeteren of om te zorgen dat het product makkelijker in gebruikt wordt . Zo kan het voorkomen: Stearamide DEA, Lecithinamide DEA, Lanolinamide DEA, en Lauramide DEA.


Gevaar: In combinatie met andere stoffen kan dit kankerverwekkend zijn,de EU heeft enkele maatregelen genomen om dit te voorkomen. Zo mag niet veel product toegevoegd zijn, zodat de kans niet groot wordt.
•Formaldehyde is een kankerverwekkende stof die wordt gebruikt in spaanplaten, isolatie en kleren. In cosmetica werd het vroeger gebruikt, maar nu is dat niet meer het geval. 


Er worden wel zogenaamde 'formaldehydedonoren' gebruikt. Dit zijn stoffen zie traag maar zeker formaldehyde afgeven. Zo kan het op je verpakking staan: bronopol, imidazolidinylurea of benzylhemiformal.  
Toch bevat veel cosmetica kleine hoeveelheden formaldehyde omdat het wordt gebruikt als ontsmettingsmiddel voor installaties en verpakkingen. Dit staat niet altijd vermeld op de verpakking.

Gevaar: formaldehyde is kankerverwekkend en is giftig. Het irriteert ogen, neus en keel en kan hoofdpijn en huidirritaties of allergieën veroorzaken.

 
•Parabenen zijn geschikt als bewaar-, antischimmel- en antibacterieel middel.  Naast cosmetica worden ze ook gebruikt in huishoudproducten, medicijnen en kant en klare sauzen. Zo kan het op je verpakking staan: methyl, ethyl

Gevaar: Parabenen zijn niet giftig en geen onderzoek kon het bevestigen dat het kankerverwekkend is. Zeker is wel dat ze allergische reacties kunnen veroorzaken.  •P-Phenylenediamine (PPD) is een stof die voorkomt in zowat alle haarverven. Hoe donkerder de kleur van de verf, hoe meer PPD er in zit. 

Gevaar:Deze stof kan irritatie aan neus en keel en astma veroorzaken. •Sodium Lauryl Sulphate (SLES) is een goedkoop schuimmiddel die zit in shampoos, zepen en tandpasta.   Deze stof staan gekend om hun schoonmakende  eigenschappen.

Gevaar: de stoffen staan bekent als veilig, ook al hebben ze irriterende eigenschappen. SLES kan de ogen of de huid irriteren. SLES verhoogt wel de kans op aften in de mond. Wie dat vaak heeft, kijk uit voor tandpasta's met SLES. •Talk is een mineraal dat bijna altijd zit in oogschaduw en poeders voor het gezicht.

Gevaar: Sommige talk is besmet met asbest. Ook is de kans op longkanker vergroot als je vaak talk inademt


•Aceton is een oplosmiddel dat vaak gebruikt wordt in nagellakremover, parfum, eau de cologne en afwasmiddel. Het wordt gewonnen uit petroleum en staat op de lijst van gevaarlijke afvalstoffen.

Gevaar:  droogt de huid, keel en mond uit en kan duizeligheid, misselijkheid, een verstoring van de coördinatie en een onderdrukking van het centrale zenuwstelsel. 


•Benzaldehyde is een oplosmiddel dat vaak gebruikt wordt in cosmetica en is afwasmiddelen.

Gevaar: deze stof irriteert en verdooft, onderdrukt het zenuwstelsel en kan irritaties, misselijkheid, buikpijn en nierschade veroorzaken.•Benzylacetaat is een geurmiddel in parfum en cosmetica. 

Gevaar: irriteert ogen en luchtwegen.Let op! Ik heb deze informatie van een site. De gevaren die bij de ingrediënten zijn genoemd zijn getest, maar het is niet zo dat als je een producten een paar keer gebruikt je meteen die klachten krijgt. Dit artikel is bedoelt zodat je er op kan letten, niet om je bang te maken ;)


Bronnen: heelnatuurlijk.nl en eco-thinker.com


Follow All Beauty for You

4 opmerkingen:

 1. Ohhhhhhhhhhhhhhh.....Great post!!!.
  http://solaanteelespejo.blogspot.com.es/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. echt heel handig dit, normaal sta je er nooit bij stil!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik wist dit allemaal niet, productenten houden je ook gewoon niet op de hoogte..

  BeantwoordenVerwijderen

 
All Beauty for You © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects