Do's and Don'ts: Veilig online shoppen


Veel producten verkocht via internet bij webshop's. Elk merk en ook bijna elke winkel heeft tegenwoordig wel een online-winkel waar ze producten verkopen. Toch zijn sommige mensen niet blij met de komst van deze ''winkels''. En groot gelijk hebben ze! Je hoort namelijk veel verhalen van 'producten die niet zijn komen op dagen na betaling' of 'ze hebben mijn gegevens gebruikt voor verkeerde dingen'. Natuurlijk wordt je daardoor afgeschrikt en wil je niet meer zo snel iets kopen. Zo kies je volgende keer toch maar liever voor de winkels in het die in het dichtstbijzijnde winkelcentrum liggen...
Maar dat is zonde, je mist heel veel leuke producten als je online webshops vermijdt . Veel van deze leuke producten  zijn in sommige gevallen niet in Nederland verkrijgbaar..
Wat moet je dan doen? Hieronder staan Do's en Don't s voor veilig online shoppen!

Do's

 • Als je voor het eerst op een webshop komt die je wel wat lijkt ga dan altijd googlen op die webshop, wat vinden andere mensen ervan?
 • Kijk goed naar de producten, hebben ze zelf foto's van het product gemaakt of is het een standaard internet-foto?
 • Staat er een beschrijving bij het product dat je interessant vind? Lees die dan zorgvuldig door, schrijven ze alsof ze het werkelijk zelf hebben getest en staat er genoeg informatie in over het product. Of is het een standaard verkopers-praatje zonder enige nuttige informatie zodat je duidelijk ziet dat ze die ergens van internet hebben geplukt.
 • Wat heel belangrijk is kijk altijd in het gastenboek of bekijk de reacties van andere mensen die voor jou het product hebben gekocht.
 • Heeft de site ook social-media (twitter, facebook enz.)? En als ze dat hebben staat er dan veel informatie enz. op?
 • Kijk of ze in de pers of andere bladen hebben gestaan.
 • Kijken of de site dierproefvrij is (:

Don'ts

 • Zomaar al je gegevens invullen terwijl je er niet over na denkt: waarvoor hebben ze dat in hemelsnaam nodig?!
 • Vergeten om de algemene voorwaarden te lezen.. *Gaap heel saai..* Klopt maar als er dalijk onder in kleine lettertjes staat voor verzending wordt in de meeste gevallen 10 euro gerekent dan heb je spijt. Laat anders je moeder of vader 'm lezen, vaak vinden ze dat geen probleem ;)

Ook een van de belangrijkste dingen, heb een goed gevoel bij een site! Heb je het gevoel dat er iets niet klopt, ga dan meteen weg!

Ik hoop dat jullie er iets aan hebben, ben voorzichtig!
Hebben jullie wel eens vervelende ervaringen gehad met een webshop?

Follow All Beauty for You

7 opmerkingen:

 1. handige tips, ik lees dus echt NOOIT de algemene voorwaarden ;)
  x fije

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is echt super handig!
  ik heb er nooit zo overna gedacht..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik bestel haast alleen dingen bij eBay of iOffer, maar wel hele handige tips! Ik volg je nu trouwens op Bloglovin :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superhandige tips! Eigenlijk koop ik nooit iets op interne! liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Handige tips, ik probeer ook altijd voorzichtig te zijn als ik online shop.

  BeantwoordenVerwijderen

 
All Beauty for You © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects